کله قند ماکله قند ما، تا این لحظه: 11 سال و 2 ماه و 7 روز سن داره
زندگی مامان و بابازندگی مامان و بابا، تا این لحظه: 12 سال و 10 ماه و 19 روز سن داره

کودک خلاق فردا...........

تغذیه در بارداری

1391/2/13 9:50
نویسنده : ماماني
1,631 بازدید
اشتراک گذاری

 

 

 


 

١-از خوردن گوشت و ماهی خام و پنیرهای نرم بپرهیزید.

٢-در تمام دوران بارداری از خوردن مشروبات الکی خودداری کنید.٣

-همواره به خاطر داشته باشید که بیشتر همیشه بهتر نیست. از خوردن مقادیر زیاد ویتامین ها و مواد معدنی بپرهیزید زیرا این عمل می تواند به فرزند در حال رشد شما آسیب بزند.

۴-رژیم گرفتن در دوران حاملگی به شدت برای شما و جنین‌تان خطرناک است. احتمال به دنیا آوردن نوزاد سالم در بانوانی که خوب غذا خورده و افزایش وزن طبیعی دارند بیشتر است

-هر چهار ساعت یک بار، یک غذای کم حجم میل کنید

-به خصوص از هفته ١١ تا ١۶ بیشتر شیریا ماست بخورید چون دندانهای جنین دارند شکل می گیرند

 ٧- از هفته ٢۴ تا ٢٨ که مغز تکامل پیدا میکند و از هفته ٣٢ تا ٣۶ نوزاد در حال وزن گیری است و باید نان و برنج و روغن حتما مصرف بشوند روزی ۴ لیوان شیر کم چرب وخوردن گوشت جهت جلوگیری از کم خونی ضروری است

 ٨-میوه‌هایی مثل پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و انگور منشا بسیار خوبی برای ویتامین ث هستند. هر خانم باردار می‌تواند در روز چندین بار از این گروه استفاده کرده و نیاز خود را به ویتامین‌هایی مثل آ و ث  برآورده کند. بطورمثال آب میوه یا میوه تازه را با صبحانه یا بین غذا، میوه تازه یا خشک یا سالاد میوه را به همراه ناهار و کمپوت میوه را برای دسر و شام مصرف کند.

 ٩- مصرف ماهی سبب افرایش مهارتهای گفتاری و اجتماعی کودکان میشود هفته ای دو بار ماهی مصرف کنید

.١٠-زن بارداری که شش ماه مرتب روزی یک تا دو عدد شکلات مصرف کند  در مقایسه با مادران بارداری که از ترس چاقی شکلات استفاده نمی‌کردند، کودکانی خندان، خوشبین و با نشاط به دنیا آورد و شکلات در سلامت کودکان تاثیر مثبتی گذاشته است

.١١- یکی از مواد مضر در دوران بارداری کافئین است. مصرف یک تا دو لیوان چای یا قهوه در دوران بارداری احتمالاً بی‌ضرر است، ولی چون کافئین یک دارو محسوب می‌شود مصرف زیاد آن می‌تواند باعث صدمه به جنین شود

.١٢-مصرف سیب در بارداری به جلوگیری از ابتلای فرزند به آسم و علائم مربوط به آن کمک می کند

 ١٣-زنانی که در خانواده خود، سابقه ابتلا به «آلرژی غذایی» دارند، باید هنگام حاملگی تا حد امکان از مصرف خشکبار خودداری کنند

١۴-مرکبات و روغن زیتون و ماست پوست بچه را  روشن میکند

 ١۵ - زیاده روی در مصرف کرفس احتمال ابتلای کودک به صرع را افزایش میدهد

 ١۶- در مصرف کندور زیاده روی نکنید روزی یک تا دو تکه به اندازه ی یک نخود را بجوید دقت کنید که کندور خوراکی باشد

. ١٧ - در دو هفته اخر بارداری و دو هفته بعد از زایمان سعی کنید از موادی که طبع گرم دارند مثل موز و خربزه و .. کمتر استفاده کنید

١٨- در جایی خوندم که مصرف تخم مرغ دو زرده و خرچنگ و صدف چشم بچه را روشن میکند البته نمیدونم درسته یا نه  

١٩ - در هفته حداقل ۴ عدد تخم مرغ مصرف کنید

در کل شما در طول بارداری به ٣٠٠ کالری بیشتر از حالت عادی احتیاج دارید پس در خوردن افراط نکنید  

نوع غذا

مقدار

پروتئین (گرم)

شیر بدون چربی یا کم چربی ماست و پنیر

3 تا 4 لیوان

33 تا 42

گوشت،ماکیان، ماهی و تخم مرغ

2 واحد (180-120 گرم)

28 تا 42

سبزی های دارای برگ سبز یا زرد تیره پخته یا خام سبزیهای نشاسته ای شامل سیب زمینی، نخود خشک و حبوبات

 3 تا 5 واحد، اغلب تمام انواع آن

6 تا 10

میوه تازه یا کمپوت یا رنگ نارنجی تیره شامل زردآلو، هلو و طالبی

2 تا 4 واحد، اغلب تمام آنواع آن

1 تا 2

غلات کامل و نان های غنی شده و سریال ها(غلات فراورده شده)

7 واحد یا بیشتر

بالاتر از 14

چربی ها و شیرنی ها

در حد اعتدال

متفاوت

مجموع پروتئین

 

بالاتر از 73

زمانهای بروز علائم بارداری  

علائم  احتمالی بارداری                                        زمان

تغیرات در پستانها                                       3الی 4 هفته به بعد        

 

قطع قاعدگی                                                  4 هفته به بعد               

 

تهوع صبحگاهی                                             4الی 14 هفته               ا-

 

تمایل به دفع ادرار                                             6الی 12 هفته              

 

احساس حرکت جنین                                          16الی 20 هفته به بعد    

 

وجودHCG در خون                                          4الی 12 هفته             

 

وجودHCG در ادرار                                         6 الی 12 هفته           

 

رشد رحم                                                         8 هفته به بعد              
 

شنیدن  صدای قلب جنین توسط سونیکیت                    14 هفته به  بعد

لمس حرکات جنین توسط معاینه کننده                        22هفته به   بعد

 

مشاهده حرکات جنین توسط معاینه کننده                    اواخر  حاملگی

 

 


 

 

 

خارش در دوران بارداری

بارداری دوره ای از تغییرات هورمونی و متابولیک عمیق است که بدن آنرا برای مدت نسبتاً کوتاهی تحمل می کند و در طی آن تغییرات متعددی در پوست، ناخن و موها بروز می کند، بثورات و تغییرات پوستی در طول بارداری فوق العاده شایع هستند، به علت شرایط خاص روحی و روانی زنان باردار، این تغییرات می توانند سبب بروز نگرانی هایی شوند که ممکن است مربوط به زیبایی ظاهری، امکان عود در بارداری های بعدی، اثرات بالقوه بر روی جنین و یا مجموعه ای از آنها باشد. بثوراتی که در دوران بارداری مشاهده می شوند همگی از اهمیت یکسانی برخوردار نیست. برخی از آنها تغییرات پوستی شایعی هستند که تقریباً در تمام زنان باردار دیده می شوند. البته تعدادی از بیماری های پوستی نیز وجود دارند که اختصاصاً با حاملگی همراه هستند. همچنین حاملگی می تواند سبب تشدید یا تخفیف بسیاری از بیماری های پوستی شود که اختصاص به این دوران ندارد.
وجود خارش در دوران بارداری در بعضی از نواحی بدن بخصوص دور شکم و پستانها که در حال بزرگ شدن هستند نادر نیست زیرا پوست باید برای هماهنگی با رشد این نواحی کشیده می شود.
هورمون های دوران بارداری نیز تا حدی در این امر مؤثرند. در حدود دوسوم از خانم های باردار در طول دوران بارداری دچار قرمزی و گاهـی خارش کـف دست ها و پاها می شوند.
کارشنـاسـان براین باورند که علت این اختلالات که بلافاصله پس از زایمان از بین می رود افزایش سطح استروژن خون است.
خانم های سیاهپوست نسبت به سفید پوستان کمتر دچار این حالت می شوند. گاهی ممکن است بیماریهای پوستی که بطور طبیعی با خارش همراه است نظیر خشکی پوست، اگزما، یا آلرژی غذایی در دوران بارداری، با خارش شدیدی بروز کند.

و اما چگونه میتوان خارش را تسکین داد؟
از گرفتن دوش و حمام داغ بپرهیزید زیرا می تواند پوست را خشک تر کرده و خارش را تشدید کند. از صابون های ملایم استفاده کنید و دقت کنید که آنرا بخوبی آب کشی کنید و سپس به آرامی پوست را خشک کنید.
پس از استحمام از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید و ترجیحاً انواعی را که معطر نیستند انتخاب کنید زیرا بعضی از انواع عطریات می توانند پوست را تحریک کنند. لباسهای نخی و گشاد بپوشید و هنگام گرمای روز از خانه خارج نشوید زیرا حرارت خارش را تشدید می کند.
در حدود ۱ درصد از خانم ها به چنین عارضه ای دچار می شوند. این بثورات بصورت لکه های قرمز رنگ، برآمده و خارش دار شبیه به کهیر در طول ماه آخر یا دو ماه آخر سه ماهه دوم بارداری بر روی شکم ظاهر می شوند.
این بثورات که پاپول ها یا کهیرهای خارش دار دوران بارداری (PUPPP) یا بثورات چند شکلی دوران بارداری نامیده می شوند، ابتدا در محل خطوط کشیدگی پوست شکم ظاهر می شوند و بعد به ران ها، باسن و گاهی بازوها کشیده می شوند.
این بثورات خطری برای شما یا جنین ندارند ولی ممکن است خارش شدیدی داشته باشند.
PUPPP در اکثر خانم ها در عرض چند روز پس از زایمان از بین می رود و ناپدید می شود و خوشبختانه بندرت در بارداری های بعدی ظاهر میگردد.
بیماری پوستی که با شیوع کمتری خانم های باردار را گرفتار می کند خارش بارداری (prurigo gestationalis) نام دارد که با برآمدگی های کوچک و متعدد شبیه گزش حشره تظاهر می کند. این بثورات ممکن است هر یک از نواحی بدن را گرفتار سازد ولی احتمال بروز آنها در روی دست ها، پاها، بازوها، و ساق پاها بیشتر است.
این بثورات با وجود اینکه آزاردهنده و خارش دار هستند خطری برای جنین ندارند. خارش بارداری در هر زمانی در طول بارداری ممکن است بوجود آید ولی احتمال بروز آن در سه ماهه دوم بارداری بیشتر است.
در موارد بسیار نادر بثورات بسیار خارش داری بوجود می آیند که ابتدا به شکل کهیر هستند و بعد تبدیل به تاول های بزرگی می شوند. این بثورات که به نام pemphigoid gestationalis نامیده می شوند (علیرغم آنکه این بیماری هیچ ارتباطی با ویروس تبخال (هرپس) ندارد herpes gestationalis نیز نامیده می شود)، معمولاً از ناحیه شکم و اغلب دور ناف شروع می شوند و گاهی به بازوهـا و ساق پاها کشیده می شوند.
این بیماری جدی تر از PUPPP است زیرا احتمال زایمان زودرس و نیز احتمال اختلال رشد جنین در آن بیشتر است. این بیماری معمولاً در سه ماهه سوم بارداری شروع می شود ولی ممکن است در هر زمان دیگری حتی در هفته اول پس از زایمان نیز شروع شود.
این بثورات در طول دوران بارداری ممکن است چند بار ظاهر شوند و سپس فروکش کنند و اغلب بعد از زایمان نیز شعله ور می شوند. بروز این بثورات در بارداری های بعدی امری شایع است و معمولاً در بارداری های بعدی شدیدتر خواهد بود.
توصیه می شود در صورت وجود هر گونه بثورات آن را به اطلاع پزشک خود برسانید. حتما اگر بثورات به بارداری مربوط نباشد بازهم بهتر است که پزشک آن را بررسی کند و در این زمینه توصیه های لازم را به شما بدهد و یا شما را به متخصص پوست ارجاع دهد.

برگرفته شده از سایت دکتر محمد علی نیلفروش زاده متخصص پوست و مو

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)