کله قند ماکله قند ما، تا این لحظه: 11 سال و 1 ماه و 30 روز سن داره
زندگی مامان و بابازندگی مامان و بابا، تا این لحظه: 12 سال و 10 ماه و 11 روز سن داره

کودک خلاق فردا...........

۲۰ بـازی بـا کـودکـان ۲۰ مـاهـه

1391/7/11 7:57
نویسنده : ماماني
1,608 بازدید
اشتراک گذاری
   
 
  تمرین بازی با دست به طرف بالا را با انداختن توپ ها و دانه ها داخل جعبه ها یا سطل ها انجام دهید.  
 
     
 
 
 
 
   
 
 
   
 
 
 
 
     
 
   
 

۱) تمرین بازی با دست به طرف بالا را با انداختن توپ ها و دانه ها داخل جعبه ها یا سطل ها انجام دهید.

۲) اسباب بازی های مورد علاقه کودک را در یک سبد لباس یا در یک ظرف شفاف با یک لبه محکم بریزید. منتظر باشید یک شیء را تقاضا کند و از او بخواهید نامش را ببرد تا شیء را به او بدهید.

۳) همانطور که عکس هایی را با استفاده از مدادرنگی و مدادشمعی روی کاغذهای بزرگ می کشید، بگذارید او روی آنها خط بکشد.

۴) بازی اون چیه را انجام دهید: این بازی با اشاره کردن به لباس ها، اسباب بازی ها، اجزای بدن، اشیاء یا عکس ها و پرسیدن نام آنها از کودک انجام می شود. اگر نتوانست پاسخ دهد، نامش را خودتان بگویید و تشویقش کنید آن را تکرار کند.

۵) یک بطری پلاستیکی را از دانه های نخود، جو یا برنج پر کنید تا با استفاده از قاشق، الک، فنجان های مدرج، قیف یا ظروف پلاستیکی محتویات آن را به ظروف دیگر بریزد. کودک نوپا می تواند پر کند، ضربه بزند، بریزد و مخلوط کردن و استفاده از اشیاء را یاد بگیرد.

۶) کارتن های خالی یا جعبه های کفش را نگه دارید. او می تواند آنها را به شکل برج درآورد. شما همچنین می توانید ساک دستی تان را از روزنامه پر کنید و با لوله کردن روزنامه ها اشکال مختلفی درست کنید.

۷) لباس های کودک را قبل از پوشاندن روی تخت قرار دهید. از او بخواهید به شما یک پیراهن، شلوار و یک جفت جوراب بدهد. این روش ساده ای برای آموختن نام لباس هاست.

۸) کودک را تشویق کنید با یک عروسک یا یک اسباب بازی سبک برخی کارها را تمرین کند و توضیح دهد چه کاری انجام می دهد، راه می رود، به رختخواب می رود یا می خورد. عروسک بازی را در فعالیت و بازی های روزانه اش بگنجانید.

۹) در انجام برخی کارها او را شریک کنید، با یکدیگر شامی یا کتلت درست کنید. اجازه بدهید در درست کردن کیک کمکتان کند. شیر را بریزد و به هم بزند. این کار برای تحریک اشتهای کودک خوب است.

۱۰) هنگام انجام هر کاری یا نظافت با یکدیگر آواز بخوانید: ما داریم دست هایمان را می شوریم تا ناهار بخوریم و... با ریتم حرکت کنید منتظر کودک نوپایتان باشید تا کارها را پیش بینی کند و ادای شما را درآورد.

۱۱) کمک کنید انواع اشیاء را به صورت توده (کپه) درآورد. او می تواند به شما در شستشوی لباس کمک کند (مثلا جوراب ها در یک جا و پیراهن ها را در جای دیگر قرار دهد). بازی تمیز کردن را انجام دهید. اسباب بازی های او را به کمک خودش داخل قفسه یا جعبه های مخصوص قرار دهید.

۱۲) یک آلبوم عکس با همکاری یکدیگر درست کنید. عکس های ساده را از مجله ها ببرید و داخل آلبوم عکس بگذارید. او از دیدن مکرر آلبوم عکس های خودش و اعضای خانواده و عکس حیوانات خانگی لذت می برد.

۱۳) نوپایتان از مشاهده و تولید حباب ها هیجان زده می شود. اجازه بدهید تلاش کند حباب ها را بترکاند یا آنها را فوت کند تا به زمین نیفتند. ترکاندن حباب ها هم خوشایند است.

۱۴) کاسه با اندازه های مختلف بردارید و زمانی که تماشا می کند یک اسباب بازی را زیر یکی از آنها مخفی کنید و از او بپرسید کجا رفت؟ حالا کاسه ها را روی میز جابجا کنید و ببینید آیا می تواند محل اسباب بازی را درست تشخیص بدهد؟

۱۵) نوپایان عاشق حرکت و فعالیت هستند. او را به پارک ببرید و سوار تاب، سرسره و الاکلنگ کنید. ممکن است برای اولین بار، لازم باشد او را برای بازی با این وسایل در آغوش خود بگیرید.

۱۶) کودک نوپا عاشق بازی با آب است. اشیاء قابل فشردن مثل اسفنج را در وان قرار دهید. اجازه بدهید از فشردن آن و خالی کردن آب داخلش درون وان یا یک ظرف خالی دیگر لذت ببرد.

۱۷) او به بازی با توپ ها علاقه مند است. توپ های کوچک پلاستیکی را پرتاب کنید و گل بزنید. شما می توانید بازی نگه داشتن بادکنک ها را در هوا انجام دهید.

۱۸) قایم باشک بازی کنید. کودک شما می تواند با فرد دیگری یا خودش به تنهایی مخفی شود تا شما او را پیدا کنید. حالا نوبت شماست که مخفی شوید تا پیدایتان کند.

۱۹) کمک کنید با کشیدن یک واگن کوچک یا یک کیسه قدیمی، اسباب بازی ها و چیزهای مورد علاقه اش را جمع کند. کودک می تواند گذاشتن اشیاء داخل و خارج (واگن یا کیسه) را تمرین کند.

۲۰) نوپایتان به کنار هم گذاشتن اشیای مربوط به هم علاقه دارد. جدول های ساده (پازل ها)، قرار دادن کلیدها داخل قفل و انداختن نامه ها داخل سوراخ صندوق های پستی برایش جالب هستند.

   
   
 
 
 
      دکتر بهرام دلاور
متخصص کودکان
 
 
      روزنامه سلامت ( www.salamat.ir )
پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)