کله قند ماکله قند ما، تا این لحظه: 11 سال و 2 ماه و 10 روز سن داره
زندگی مامان و بابازندگی مامان و بابا، تا این لحظه: 12 سال و 10 ماه و 22 روز سن داره

کودک خلاق فردا...........

حواست باشه چه طور به من شیر میدی

1391/5/7 9:24
نویسنده : ماماني
1,663 بازدید
اشتراک گذاری

 

شیرخواران شكمو هنگام غذا خوردن تماشایی اند؛ خود مادران عاشق شیر خوردن فرزندشان هستند با این همه همیشه این سوال را از خود میپرسند كه: « الان بچم راحته؟ نكنه شیر بپره تو گلوش؟ » این نگرانی ها تنها برای شیر مادر نیست، حتی اگر فرزندتان شیر خشك هم می خورد باید بلد باشید چطور به او شیر بدهید؛ اصلا شیر خوردن آدابی دارد، از موقعیت بدن مادر و كودك تا اینكه مادر بفهمد شیرش به طور صحیح خارج می شود یا نه؛ با خواندن این مطلب در شیردهی به نوزادان متخصص خواهید شد.

 

آغوشی مورب

بنشینید، بالشی را روی پایتان بگذارید و فرزندتان را در آغوش بگیرید به طوری كه بدنش كاملا كشیده باشد؛ اگر می خواهید از سینه راست تان شیر دهید بازوی راست تان را پشت بدن كودك قرار داده و با انگشتان دست چپ سر كودك را به سمت سینه تان بگیرید.

آغوشی

بنشینید و نوزادتان را طوری بغل كنید كه بدنش اریب به سمت شكم تان بیاید آرنج تان را زیر سرش و كف دس تتان را زیر باسنش بگذارید، با دست دیگرتان سینه خود را نگاه دارید. این حالت برای نوزادانی كه چند وقتی است شیر خوردن را شروع كرده و دیگر مکیدن را خوب بلدند مناسب است. البته بعضی خانمها می گویند نگاه داشتن سر نوزاد در این وضعیت سخت است.

آغوش صلیبی

یک بالش با ارتفاع و سفتی مناسب انتخاب كنید و نوزاد را به پهلو روی آن بخوابانید؛ اگر می خواهید از سینه چپ تان شیر بدهید با بازوی راست پشت و با كف دست سر كودك را نگاه دارید و بالعكس. با انگشتان دست چپ سینه چپ تان را نگاه دارید.

دراز كشیدن به پهلو

اگر می خواهید از سینه چپتان شیر دهید به پهلوی چپ دراز بكشید و به تیكه گاهی تیكه بدهید؛ فرزندتان را هم به پهلو روبه روی خود بخوابانید. با بازوی راست تان پشت و با كف دست راست تان سرش را نگاه دارید؛ زیر سر خودتان و زیر بدن بچه به اندازه كافی بالش بگذارید تا فاصله ها تنظیم شوند. این حالت برای شب ها كه فرزندتان با گریه های گرسنگی شما را بیدار میکند مناسب است.

اصول شیردادن با شیشه

بنشینید و فرزندتان را طوری بغل كنید كه حالت نشسته داشته باشد. پشت گردنش را نگاه دارید. درحالتی كه دراز كشیده به او شیر ندهید زیرا ممكن است شیر وارد گوش هایش شود و زمینه عفونت ایجاد كند. شیشه را به طور مورب بگیرید تا پستانك شیشه پر شود و كودك هوا نمكد.

شیشه و تمام اجزایش را تمیز نگاه دارید. به این منظور میتوانید آن را بجوشانید یا در ماشین ظرفشویی بشویید.

شیری كه آماده كرده اید را در یخچال نگاه داشته و اگر تا 24 ساعت مصرف نكردید آن را دور بریزید.

برای گرم كردن شیری كه در یخچال یا فریزر بوده، شیشه محتوی شیر را تا زمانی كه به دمای اتاق برسد در ظرف آب گرم بگذارید. ابتدا چند قطره اش را روی پشت ساعدتان بریزید و اگر دمایش مناسب بود به فرزندتان بدهید.

12 نشانه درست شیر خوردن

درد ندارید. (البته ممكن است ابتدا حس غریبی داشته باشید.)

لبهای فرزندتان دور سرسینه تان هستند.

زبان فرزندتان بین سینه و لثه پایینش است. میتوانید لب پایینش را پا یینتر بیاورید و موقعیت زبانش را ببینید، مراقب باشید زبانش به سقف دهان نچسبیده باشد. برای پیشگیری از این وضعیت قبل از شروع شیردهی، سینه تان را روی گونه اش بكشید تا قلقلكش بیاید و دهانش را به اندازه كافی باز كند.

حداقل نیمی از هاله سینه تان باید در دهان كودك باشد.

گو شهایش هنگام شیر خوردن میجنبند. این تكانها ابتدای هر نوبت شیر خوردن شدید و به مرور آرا متر میشوند.

صدای « اااه » یعنی فرزندتان حین شیرخوردن به خوبی نفس میكشد.

اگر هنگام شیر خوردن از دهان كودك شیر بیرون بزند؛ یا درست او را به خود نزدیک نكرده اید یا شیرتان زیاد است و كودكتان بی میل.

نباید صداهای عجیب غریب بشنوید در غیراین صورت احتمالا سینه تان درست در دهان كودكتان قرار نگرفته است. پس انگشت اشاره تان را گوشه دهان او بگذارید سینه تان را خارج و دوباره شروع كنید.

هنگام شیر خوردن از روده كودك هورمونی ترشح میشود كه به او آرامش میبخشد اگر حین شیر خوردن دستها و پاهایش شل شدند یعنی دیگر سیر است؛ اگر كودكی حین شیر خوردن خوابش ببرد یعنی علاقه ای به شیر خوردن ندارد.

لپهای فرزندتان باید باد كنند این حالت یعنی دهانش در حال پر شدن از شیر است. در غیراین صورت باید بدانید كه او شیر را خوب نمیمكد.

حركتهای فك كودكتان باید آرام و متناوب باشد این یعنی جریان شیر شما مداوم و كافی است. اگر كودك مكشهای نامنظمی داشته باشد یعنی شیرتان خوب خارج نمیشود.

چانه فرزندتان باید به سینه تان فشار بیاورد و بینش اش روی سینه تان باشد اگر صورت كودك به اندازه كافی به سینه تان نزدیک نباشد نمیتواند درست شیر بخورد.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (1)

الهام
7 مرداد 91 10:10
خیلی جالب بود ممنون از اطلاعات مفیدتون


خواهش مي كنم عزيزم.